Διμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας

Προκήρυξη της Δράσης Εθνικής Εμβέλειας «Διμερής Ε&Τ Συνεργασία Ελλάδας – Ρωσίας» στο πλαίσιο του ΕΠΑνΕΚ και στον Ειδικό Στόχο: 1.1 «Αύξηση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και συνεργασιών για την ανάπτυξη καινοτόμου επιχειρηματικότητας σύμφωνα με την εθνική στρατηγική έρευνας και καινοτομίας για έξυπνη εξειδίκευση».

Δικαίωμα υποβολής πρότασης έχουν συμπράξεις Ιδιωτικών Φορέων (επιχειρήσεων όλων των μεγεθών), Δημοσίων Φορέων (Ερευνητικοί & Τεχνολογικοί φορείς, Πανεπιστήμια, ΑΤΕΙ, Ερευνητικά Κέντρα, Ινστιτούτα και Εργαστήρια αυτών) και Λοιπών Φορέων και από τα δύο Κράτη. Οι προτάσεις από την ελληνική πλευρά για την συγκεκριμένη Δράση θα περιλαμβάνουν υποχρεωτικά έναν ερευνητικό φορέα με προαιρετική τη συμμετοχής επιχείρησης. Προτάσεις που δεν έχουν διακρατικό εταίρο δεν θα γίνονται αποδεκτές.

Οι δικαιούχοι οφείλουν να εκτελέσουν το ερευνητικό έργο σε εγκατάστασή τους, που βρίσκεται εντός των γεωγραφικών ορίων της ελληνικής επικράτειας. Για τις επιχειρήσεις υφίσταται δυνατότητα υποβολής έως δύο προτάσεων ανά ΑΦΜ και για τους ερευνητικούς φορείς έως δύο προτάσεις, σε επίπεδο Εργαστηρίου ή Τμήματος Σχολής ή Ινστιτούτου.

Ο προϋπολογισμός της Δημοσίας Δαπάνης της Δράσης ανέρχεται σε 2.000.000€. Επιχορηγούνται δαπάνες εκτέλεσης ερευνητικών έργων και καινοτομίας σε θεματικές προτεραιότητες της Εθνικής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) 2014-2020. Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της πρότασης. Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός ανά έργο μπορεί να ανέλθει έως 500.000€. Η χρονική διάρκεια υλοποίησης των έργων, ανάλογα με το έργο υλοποίησης, είναι έως δύο (2) έτη, με δυνατότητα επιμήκυνσης ενός επιπλέον έτους, από την ημερομηνία της απόφασης ένταξης του έργου. Περίοδος υποβολής προτάσεων ορίστηκε από 21/12/2016 έως 21/02/2017.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την εταιρεία μας.